Vi är en del av indiska Aditya Birla

Vi finns över hela världen

Aditya Birla är en indisk expansiv företagssfär med rötterna i den indiska textilindustrin. Verksamheten omfattar tillverkning av viskosfiber men även aluminium, koppar, cement, kemikalier, isolatorer, detaljhandel mm. Omsättningen uppgår till över 40 miljarder US Dollar. Aditya Birlas drygt 120 000 medarbetare finns över hela världen och representerar över 40 olika nationaliteter.

Störst på viskosfiber

Aditya Birla är världens största tillverkare av viskosfiber och har ett omfattande kunnande inom hela den textila värdekedjan, från viskostillverkning till färdigt tyg. Domsjö är ett av fem cellulosabruk som ingår i affärsområdet Pulp and Fibre, de övriga finns i Kanada och Indien. I företaget finns utvecklingslaboratorier och pilotutrustning som gör det möjligt att efterlikna alla industriella processer från träd till tråd.

Varumärken

Varumärkena Birla Viscose, Birla Purocel, Birla Modal, Birla Excel och Liva återfinns inte bara i kläder utan även i hemtextilier och i non-woven applikationer för personlig hygien och medicinska ändamål.

 
 
 
 

Socialt engagemang

Aditya Birla har ett stort socialt engagemang och driver bland annat sjukhus och skolor i Asien med målsättning att lyfta människor ur fattigdom.