Hållbarhet från skog till catwalk

Vi erbjuder personlig kundservice och kvalitet genom hela affären. Våra kundanpassade produkter lever upp till högt ställda krav på såväl produktkvalitet, leveranssäkerhet som hållbarhet.

Vår största produkt

Cellulosan är Domsjös största produkt. Den produceras av barrvirke som huvudsakligen kommer från norra delarna av Sverige samt från Lettland. Domsjö Fabriker är certifierade enligt FSC Chain of Custody, vilket innebär att allt virke som används kan spåras till sitt ursprung i hållbart brukade skogar.

Det största användningsområdet är viskos för mode och textilier. Men cellulosa återfinns även i många andra produkter såsom i medicintabletter, livsmedel, korvskinn, däck och målarfärg. Gemensamt för dessa är högt ställda krav på renhet och funktionalitet.

Läs mer

Världen som marknad

Domsjö erbjuder personlig service med hög kvalitet. Det gäller såväl i försäljningsfrågor som i frågor rörande teknik och logistik.

Försäljningen sker i samarbete med Ekman Group (www.ekmangroup.com) som representerar Domsjö på marknader över hela världen. Vårt lager i Lübeck ger oss närhet till Hamburg med en av norra Europas största containerhamnar. Det innebär även närhet till våra kunder. För oss är det viktigt att kunden får största möjliga värde av cellulosan. Teknisk kundsupport är därför en självklar del av vårt erbjudande. Tillsammans med våra kunder utvecklar vi produkterna vidare. Domsjös produktionskapacitet är 230 000 ton cellulosa per år.

Läs mer

Produkternas väg till kund

Med kvalitet genom hela logistikkedjan når våra produkter kunder över hela världen. Se gärna filmen nedan hur det går till. Filmen är producerad av Lake Mt. Film.

 

Cellulosa för viskosstapelfiber

Cellulosa för viskosstapelfiber är något av basen i vår försäljning, en kvalitet med stabila och pålitliga egenskaper. Barrträdens långa fibrer ger produkten speciella egenskaper som passar mycket väl vid tillverkning av viskosstapelfiber som är ett naturnära material med sköna komfortegenskaper. Cellulosan återfinns även i cellofan, tvättsvampar och som en viktig beståndsdel i målarfärg. Cellulosans jämna kvalitet bidrar till en effektiv produktion hos våra kunder, oavsett vilka processer som används i vidareförädlingen.

Cellulosa för viskosfilament

Ibland behövs en cellulosa utöver det vanliga. Domsjö erbjuder en högförädlad cellulosakvalitet med mycket hög och jämn kvalitet. Den är utvecklad för applikationer som kräver en exceptionellt ren cellulosa, vanligen i viskosfilament. Som kund hittar du den i vackra, sidenliknande modeplagg. Andra användningsområden är teknisk kord och acetat. Cellulosan skräddarsys för att på alla sätt tillgodose kundens önskemål. Dess unika egenskaper, tillsammans med hög teknisk kompetens och utvecklat kundsamarbete gör den till det självklara valet för kunden som önskar det bästa.

Cellulosa för casings

Det senaste tillskottet i cellulosans produktfamilj är den nyutvecklade produkten Domsjö Cellulose Ultra. Den har utvecklats på plats i Domsjö genom genuina laboratorie- och fabriksförsök. Ultra passar förnämligt att använda vid tillverkning av casings (tex korvskinn) där renhetskraven är mycket höga. Denna högkvalitativa produkt förväntas i framtiden nå ut till fler användningsområden.

Fler användningsområden

Vissa användningsområdet ställer exceptionellt höga krav på renhet. Det gäller inom bland annat medicin, livsmedel och hygien. Även här är Domsjös cellulosa ett självklart val. Den uppfyller kraven enligt FDA och för att ge kundtrygghet visar vi gärna vår process med klorfri och sluten blekning, liksom vår högkvalitativa leveranskedja.

Redan när cellulosan lämnar produktionslinjen är den ofarlig att förtära. Den används för tillverkning av mikrokristallin cellulosa, ett extremt rent cellulosapulver som återfinns i medicintabletter, men även i livsmedel. Ett annat viktigt användningsområde är korvskinnstillverkning, där samma höga renhetskrav ställs. Då cellulosa är bra för matsmältningen ingår den ofta som fukt- och konsistensgivare i dietdrycker och juicer.

Läs mer

Vårt marknadsteam, Cellulosa

Vakant
Marknadschef
Ingrid Öhman
Försäljningskoordinator
tel. 0660-27 53 81

E-post

Marianne Walfridsson
Marknadsassistent
tel. 0660-27 55 91

E-post

Sara Viberg
Produktkoordinator
tel. 0660-27 55 25

E-post